Inici / Recerca / Llibre Maladeta


Recerca

Llibre Maladeta
Aneto
Toponímia
Torre Cordier

Llibre "El massís de la Maladeta"

 cresta Aneto - Coronas - Maldito - Maladeta
cresta Aneto - Coronas - Maldito - Maladeta, vista entrant a la vall de l'Escaleta

El mes de juliol de 2007 surt publicat el llibre "El massís de la Maladeta" per Cossetània Edicions on es recullen molts temes de recerca que han portat a terme en Tòfol Tobal i en Jordi Pons.

portada del llibre "El massís de la Maladeta"Al llibre hi trobareu:
- Introducció geogràfica al massís d'en Tòfol Tobal, amb un repàs de les designacions ambigües, apunts històrics, i detall de llacs i ivons.
- Apartat de flora i fauna d'en Ramon Solís.
- Capítol de preparació i equipament per anar a la muntanya d'en Jordi Pons, amb consells, apunts d'alimentació i entrenament, i consideracions tècniques.
- Descripció de totes les valls que permeten apropar-se al massís fetes per en Tòfol Tobal, amb itineraris detallats per cadascuna d'elles, executats i explicats per en Jordi Pons amb croquis i imatges.
- Reconstrucció de la primera ascensió al pic d'Aneto de l'any 1842 amb estudi exhaustiu de les poques fonts escrites existents, i amb l'itinerari també detallat per tal que qualsevol el pugui repetir.
- Reconstrucció de la segona ascensió a l'Aneto que coincideix amb l'actual via més habitual d'accés.
- Annex dedicat a la Torre Cordier.
- Annex dedicat a la toponímia.
- Annex d'aportacions a mapes ja publicats.
- Annex amb un llistat de refugis i bivacs.
- Annex sobre els termes pirineisme i pirineista.

portada del llibre "El macizo de la Maladeta"Aquest llibre és el fruit de dos anys de treball (2005 i 2006), però també recull estudis fets en anys anteriors, amb gran rigor científic i un profund i seriós treball de camp.

Podeu trobar-ne més informació a: http://ElMassisDeLaMaladeta.com/

El mes de juliol de 2008 surt publicada la versió en castellà del llibre "El macizo de la Maladeta" per Lectio Ediciones . En aquesta edició s'han rectificat algunes errades detectades a la 1ª edició, i s'han detallat els croquis que acompanyen els itineraris.

---oooOOOooo--

Reflexió

reflexióL'alta muntanya és fonamentalment puresa i senzillesa. És on l'aire, l'aigua i la terra són més simples i més purs.

Aquesta puresa envaeix l'esperit humà oferint sensacions i vivències úniques que es transformen fàcilment en felicitat.

La meva única intenció en escriure aquest llibre ha estat transmetre aquesta sensació de felicitat pura i simple que la muntanya produeix.

Jordi Pons Corbella

---oooOOOooo--


Presentació del llibre "El massís de la Maladeta"Notícia de la publicació del llibre "El massís de la Maladeta" a Canal Blau TV


a dalt