Inici / Recerca / Aneto 1ª Ascensió


Recerca

Llibre Maladeta
Aneto
Toponímia
Torre Cordier

Aneto: la primera ascensió

 El massís de la Maladeta des del portilló de Benàs, tal com el veien els primers exploradors
el massís de la Maladeta des del portilló de Benàs, tal com el veien els primers exploradors

El massís de la Maladeta continua guardant encara avui dia alguns petits misteris històrics, ja sigui per manca de documents, o bé per inèrcies difícilment comprensibles.

Molts muntanyencs se sentiran sorpresos en saber que la ruta exacta de l'expedició de 1842, la primera que assolí el cim del pic d'Aneto (protagonitzada per Platon de Tchihatcheff i Albert de Franqueville), restà desconeguda fins avui dia, i per tant, no havia estat estudiada ni s'havia repetit mai fins ara. En Tòfol Tobal ha estat treballant des de 1998 en la resolució d'aquest enigma del pirineisme a partir de les poques fonts escrites existents, i posteriorment des de l'any 2004 en Jordi Pons va realitzar un treball de camp exhaustiu per tal de verificar les tesis d'en Tòfol Tobal. La combinació d'un i altre ens ha permès establir el veritable i complet itinerari de l'expedició de 1842, i que creiem representa una ruta molt atractiva per a tothom.

llibre "El massís de la Maladeta"Aquest recorregut inèdit apareix detallat en el llibre "El massís de la Maladeta" editat per Cossetània Edicions, del qual en Tòfol Tobal i en Jordi Pons en són coautors juntament amb en Ramon Solís.

Podeu trobar-ne més informació a: http://ElMassisDeLaMaladeta.com/

 

---oooOOOooo---


Reconstrucció de la 1ª ascensió al pic d’Aneto de l’any 1842


a dalt